facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Obilie s karamelizovaným ovocím

Obilie s karamelizovaným ovocím

 

Potrebujete:

Biomila špaldová pšenica zrno
Sezamový olej
Javorový sirup
Raž ozimná

Prísady

1/2 šálky špaldy, alebo raže Biomila

2 a 1/2 šálky vody s kúskom riasy

štipka soli/pár kvapiek umeoctu

1 lyžica panenského vlašskoorechového oleja (cedrového, mandľového, sezamového...)

1 – 2 lyžice javorového sirupu (ďatlového, obilného)

1 hruška

5 marhúľ

Postup prípravy

Obilie na noc namočíne (najmenej 6 hodín). Na druhý deň uvaríme s vodou a kúskom riasy domäkka (cca 30 minút). Počas varenia ochutíme štipkou soli, alebo po vypnutí umeoctom. Na panvici zahrejeme trochu oleja, pridáme nakrájanú hrušku na plátky a marhule na polovičky. Zalejeme javorovým sirupom a podusíme do zmäknutia. Uvarené obilie ochutíme skaramelizovaným sirupom, ozdobíme ovocím a podávame. Obilie má príjemnú sladkastú chuť a s ovocím tvorí dokonalú kombináciu!

 

Recept je z knihy Skvelé recepty pre telo aj dušu

Autor: © Iveta Papcunová, www.stastnyden.sk 

Foto: © Linda Kisková Bohušová

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK