Biomila špaldová pšenica zrno
Sezamový olej
Javorový sirup
Raž ozimná
1/2 šálky špaldy, alebo raže Biomila
2 a 1/2 šálky vody s kúskom riasy
štipka soli/pár kvapiek umeoctu
1 lyžica panenského vlašskoorechového oleja (cedrového, mandľového, sezamového...)
1 – 2 lyžice javorového sirupu (ďatlového, obilného)
1 hruška
5 marhúľ
Obilie na noc namočíne (najmenej 6 hodín). Na druhý deň uvaríme s vodou a kúskom riasy domäkka (cca 30 minút). Počas varenia ochutíme štipkou soli, alebo po vypnutí umeoctom. Na panvici zahrejeme trochu oleja, pridáme nakrájanú hrušku na plátky a marhule na polovičky. Zalejeme javorovým sirupom a podusíme do zmäknutia. Uvarené obilie ochutíme skaramelizovaným sirupom, ozdobíme ovocím a podávame. Obilie má príjemnú sladkastú chuť a s ovocím tvorí dokonalú kombináciu!
Recept je z knihy Skvelé recepty pre telo aj dušu
Autor: © Iveta Papcunová, www.stastnyden.sk
Foto: © Linda Kisková Bohušová