facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Mrkvový chlieb

Mrkvový chlieb

 

Potrebujete:

Biomila pšeničná celozrnná múka hladká
Morská soľ jemná

Prísady

300 g pšeničnej celozrnnej múky Biomila

150 ml mlieka

30 g droždia

3 väčšie mrkvy

1 čajová lyžička morskej soli

1 vajce na potretie

za hrsť vlašských orechov

Postup prípravy

Z mlieka, štipky soli, štipky cukru a droždia si pripravíme kvások. Na hrubom strúhadle si nastrúhame očistenú mrkvu. Zmiešame preosiatu múku, soľ, kvások, nastrúhanú mrkvu, vlašské orechy a vymiesime mäkké pružné cesto. Necháme ho na teplom mieste prikryté utierkou vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Vymastíme a múkou si vysypeme okrúhlu tortovú formu. Do nej uložíme vykysnutý bochník chleba. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Chlieb pečieme asi 20 minúť na tejto teplote, potom ju znížime na 180 a za ďalších 20 až 30 minút ho dopečieme.

Autorka: ©  Iveta Papcúnová www.stastnyden.sk 
Foto: © Linda Kisková Bohušová

 

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK