facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Medovníčky BIOMILA

Medovníčky BIOMILA

 

Prísady

85g práškového cukru

4 žĺtky

375g medu

700g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky

180g mletých orechov

trocha oleja

tri štvrtiny lyžičky amónia alebo sódy bikarbóny

mletá škorica bio

aníz

klinčeky

kôra z bio citróna

štipka bio mletého zázvoru

2 žĺtky na potretie

Postup prípravy

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme med a olej. Vo väčšej mise zmiešame múku s orechami, pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame. Vianočné koreniny - aníz, klinček, badián, .. pomelieme alebo rozdrvíme v mažiari. Do tekutej hmoty postupne prisypávame sypkú zmes. Spracujeme na medovníkové cesto, ktoré odložíme do chladničky. Na druhý deň, cesto rozvaľkáme asi na 0,8 cm a vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.  Potierame žĺtkom a zdobíme orechom na povrchu. Ozdobiť môžeme aj po upečení citrónovou polevou. Pečieme pri 180°, nie veľmi do tmava. Medovníčky odporúčame skladovať v uzavretej nádobe s rozkrojeným jabĺčkom, aby zostali mäkké.

Náš tip:

Namiesto anízu, môžeme použiť badián, citrónovú kôru môžeme nahradiť pomarančovou. Ak je cesto príliž suché, pridáme trochu oleja.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK