facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Letný šalát so špaldovou tarhoňou

Letný šalát so špaldovou tarhoňou

 

Potrebujete:

Biomila špaldová celozrnná tarhoňa
Slnečnicový olej panenský na praženie
Morská soľ s 12 bylinkami

 

Prísady

400g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone

2 cibuľky

2 veľké papriky (napr. červená a žltá)

rastlinný olej bio

mleté čierne korenie

morská soľ

200 g čerstvého alebo 1 balenie mrazeného hrášku

200 g čerstvej cukrovej kukurice alebo 1 balenie mrazenej kukurice.

Postup prípravy

Nakrájanú cibuľku opražíme na oleji do sklovita, prisypeme tarhoňu, spolu chvíľu opražíme, kým tarhoňa získa zlato-hnedú farbu, zalejeme vriacou vodou tak, aby presahovala asi o 1 cm (pozor na búrlivú reakciu!), osolíme a varíme pod pokrievkou asi 5 min. + 2 min. necháme dôjsť (kým tekutina do cestoviny nevsiakne). Takto pripravenú tarhoňu necháme ochladnúť. Medzitým si nakrájame papriky na malé kocôčky, pridáme kukuricu a hrášok (rozmrazíme preliatím vriacou vodou). Zeleninu zmiešame s vychladnutou tarhoňou a dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať aj chladené.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK