facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Kukuričná polenta s tekvicou

Kukuričná polenta s tekvicou

 

Prísady

200g kukuričnej polenty

1 stredne veľká tekvica

kvalitný (olivový, ľanový, tekvicový, kokosový) olej

soľ

korenie

Postup prípravy

Žltú tekvicu (najlepšie typu Hokkaido) očistíme - zbavíme šupy a semien vnútri, pokrájame na mesiačiky a uvaríme vo vode do polomäkka. Potom polmesiačiky vyberieme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180-200 stupňov, asi 15 minút (len zapečieme). 

Kukuričnú polentu pripravíme podľa návodu - do osolenej vriacej vody vsypeme postupne instantnú polentu a za stáleho miešania asi za 3 minúty uvaríme hustú kašu. (prípadne môžeme kašu vyliať a rozotireť na plech vystlaný papierom na pečenie a krátko zapiecť v rúre pri 180 stupňoch, asi 10 minút. Po vybratí nakrájame na kocky, alebo tvorivo vykrajujeme rôzne tvary a ukladáme na taniere.)

Podávame teplé, pokvapkáme olejom, podľa chuti okoreníme mletým čiernym korením, čili papričkami, alebo balzamikovým octom. Môžeme dozdobiť lístkami koriandra, alebo petržlenu.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK