facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Kruping

Kruping

 

Potrebujete:

Pohánková krupica
Mandľový nápoj
Agávový sirup
Zmes korenia
Bioláda slivková

 

Prísady

Pohánková krupica bio

mandľový nápoj bio

kukuričný škrob bio (asi 60g)

kakao odtučnené

agávový sirup bio

3 čerstvé jablká

škorica mletá bio

slivková bioláda

maslo

sladké korenie

Postup prípravy

Ide o zaujímavú chuťovú kombináciu doma vyrobeného kakaového pudingu a pohánkovej krupicovej kaše. Najskôr si pripravíme ovocie: Umyté, očistené a na kolieska nakrájané jablká jemne podusíme s trochou vody a prídavkom 2 lyžičiek slivkovej biolády, po odstavení dochutíme škoricou. Mandľový nápoj rozdelíme na 2 časti: 600ml na puding, zvyšok na kašu. V miske dobre zmiešame 60g kukuričného škrobu a 20g kakaa. V 300ml nápoja dobre rozmiešame zmes kakaa a škrobu, jemne osladíme agávovým sirupom.

Druhú polovicu mandľového nápoja privedieme k varu a postupne doň prilievame zmes škrobu, kakaa a sirupu. Uvaríme puding. Pripravené dusené jablká dáme na dno pohárov, zalejeme pudingom, opäť pridáme jablko a zalejeme pripravenou pohánkovou krupicou. (V mandľovom mlieku uvaríme pohánkovú krupicu, zjemníme plátkom masla). Na povrch dáme opäť dusené jablko, ozdobíme sladkým korením od Sonnentoru

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK