150g masla
3 vajcia
150g trstinového cukru bio
250g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky
1/4 balíčku prášku do pečiva bio
1 dcl mlieka
ovocie podľa sezóny (čerešne, marhule, slivky, hrozno, jablká, hrušky, atď.)
Najskôr si pripravíme ovocie (asi 0,5 kg) – umyjeme ho, prípadne zbavíme kôstok a nakrájame na väčšie kúsky. Môžeme zmiešať so škoricovým cukrom.
V mise zmiešame maslo s trstinovým cukrom a vymiešame do peny. Pridáme žĺtky a zamiešame. Postupne pridávame múku, ktorú sme predtým zmiešali s práškom do pečiva. Potom mlieko a napokon jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z vaječných bielkov. Vznikne vláčne polotuhé cesto, ktoré rozotrieme na stredne veľký plech (ktorý predtým potrieme tukom a vysypeme múkou, alebo prikryjeme papierom na pečenie. Na cesto rozložíme pripravené ovocie a 25 minút pečieme pri teplote cca 180 °C. Po upečení nakrájame na kúsky, môžeme ešte posypať trstinovým cukrom a podávame - najlepšie ku káve, či čaju.