facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Kapustové osúšky

Kapustové osúšky

 

Prísady

Na 10 ks:

150 g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej

150 g jačmennej celozrnnej múky hladkej

1 PL kyslej smotany

1 vajce

bravčovú masť

soľ

malú hlávku kapusty

štipku mletej červenej papriky

1 cibuľu

mleté čierne korenie


Kvások:

1,5 dcl mlieka

2 kopcovité čajové lyžičky sušeného droždia

2 PL BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej

trstinový cukor

Postup prípravy

Vo vlažnom osladenom mlieku rozmiešame špaldovú múku a droždie, necháme prikryté odpočívať, kým sa nám nevytvorí kvások.  Kapustu a cibuľu nakrájame najemno, orestujeme na masti, osladíme, osolíme, pridáme štipku mletej červenej papriky a nakoniec okoreníme. 
V miske zmiešame oba druhy múk, osolíme, pridáme vajce, masť, kyslú smotanu a hotový kvások. Zo surovín vymiesime cesto do tvaru bochníka. Odložíme na teplé miesto vykysnúť (cca 15 min.). 
Cesto si rozdelíme najprv na 2 časti - štvrť a zvyšok. Každú túto časť rozdelíme na 10 rovnakých častí, z ktorých vyformujeme guľôčky. Tie postupne rozvaľkáme do guľata, väčšie - spodky na hrúbku asi 0,5 cm, menšie - vrchy tenšie k spodkom. Spodky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme jemným filmom masti, naplníme zmesou kapusty, prikryjeme tenkým vrchom a znova jemne potrieme masťou. Pečieme pri 180°cca 12 minút.
 
Náš tip:

Vyskúšajte osúšky naplniť zmesou červenej kapusty a červenej cibule.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK