facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Južanský krémeš

Južanský krémeš

 

Prísady

1 lístkové cesto

5 vajíčok

4 lyžice BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej

200 g trstinového cukru

85 g mletých orechov

1 vrecko prášku z vínneho kameňa


Plnka:

250 g masla

500 ml mlieka

6 PL BIOMILA špaldovej múky hladkej

140 g trstinového cukru

1 bio vanilkový cukor

biodžem alebo ovocná nátierka

Postup prípravy

Lístkové cesto prekrojíme na polovice, rozvaľkáme ich na veľkosť plechu a upečieme dva rovnaké pláty. Vymiešame si žĺtky s cukrom, pridáme múku a prášok z vínneho kameňa. Zľahka vmiešame orechy a vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme upiecť.
Plnka: V mlieku rozmiešame špaldovú múku, pridáme trstinový a vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí vmiešame do nej zmäknuté maslo a vymiešame do hladkého krému. 
Plát lístkového cesta natrieme polovicou plnky, na to položíme piškótové cesto a natierame džemom a druhou polovicou plnky. Zakryjeme druhým plátom lístkového cesta. Zaťažíme a necháme niekoľko hodín odležať.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK