facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Jemná polievka z červenej šošovice

Jemná polievka z červenej šošovice

 

Potrebujete:

Červená šošovica lúpaná 

Zeleninový bujón 

Kurkuma mletá bio 

Rasca mletá 

Olivový olej extra panenský Biolinie 

 

Prísady

2-3 ks zemiakov

1-2 mrkvy

200g červenej šošovice bio

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

4 rajčiny (alebo lúpané v konzerve)

1,5 l zeleninového vývaru bio – z bujónu

na špičku noža šafránu

1čl kurkumy, (prípadne kari korenia)

na špičku noža mletej rasce

3 PL oleja na varenie a pečenie

soľ

čerstvo mleté korenie

bylinky na ozdobu

Postup prípravy

Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame nadrobno. Cibuľu, mrkvu a cesnak nakrájame na plátky a orestujeme na oleji asi 7 minút. Pridáme premytú červenú šošovicu a ešte restujeme 3 minúty, aby sa obalila v oleji. Pridáme olúpané rajčiny a varíme asi 5 minút. Napokon pridáme zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Na panvicu dáme 1 PL oleja, na ktorý dáme štipku šafránu a spolu s kurkumou (prípadne kari korením) a mletou rascou jemne prihrejeme (na miernom plameni) a pridáme do polievky. Varíme na miernom ohni ešte asi 15-20 minút (kým je šošovica a zelenina mäkká). Dochutíme soľou a prípadne mletým čiernym korením. Podávame ozdobené bylinkami.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK