facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Jačmenné lievance

Jačmenné lievance

 

Potrebujete:

Jačmenná celozrnná múka
Trstinový cukor prírodný
Kypriaci prášok do pečiva
Olej slnečnicový na vyprážanie panenský
Javorový sirup

Prísady

2 hrnčeky celozrnnej jačmennej múky

2 PL trstinového cukru

2 KL kypriaceho prášku

1/2 KL soli

2 hrnčeky cmaru/srvátky

2 vajcia

Na dochutenie ovocný sirup, prípadne ovocie

Postup prípravy

V mise zmiešajte postupne v uvedenom poradí všetky prísady. Vznikne husté cesto (o málo hustejšie ako na klasické lievance). Pomocou naberačky lejte cesto na rozpálenú panvicu potretú olejom. Smažte do zlatohneda z oboch strán. Podávajte poliate sladkým sirupom a prizdobte podľa možností ovocím.

Pre tých, ktorí to chcú ešte jednoduchšie ponúkame polotovar - Jačmenné lievance BIOLINIE so sušenou srvátkou 

Autor: ProBio, obchodní společnost

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK