facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Jablkové osúchy

Jablkové osúchy

 

Potrebujete:


Biomila pšeničná celozrnná múka hladká
Biomila ražná celozrnná múka hladká
Malinový džem
Olej sezamový
Škorica mletá
Vanilkový prášok

Prísady

400 g hladkej celozrnnej pšeničnej múky (alebo celozrnnej špaldovej)

200 g ražnej celozrnnej múky

2,5 dl vlažnej vody (ak bude cesto príliš husté, ešte opatrne pridáme vodu)

1/2 kocky čerstvého alebo 1 balíček sušeného droždia

1 dl kvalitného oleja (za studena lisovaný olivový, sezamový, slnečnicový)

troška soli

malinový džem (alebo iný druh)

1 citrón

8 jabĺk (alebo iného sezónneho ovocia)

hrsť vlašských orechov

škorica

vanilka

Postup prípravy

Preosiatu múku zmiešame s vodou, droždím, olejom  a hnietením  vypracujeme  hustejšie vláčne cesto. Necháme ho kysnúť, kým svoj objem zdvojnásobí. Ešte raz ho premiesime, rozdelíme ho na menšie bochníčky, rozvaľkáme, alebo vytiahneme rukami do tvaru malej pizze. Potrieme malinovým džemom, do ktorého sme pridali postrúhanú kôru a vytlačenú šťavu z jedného citróna. Obložíme mesiačikmi nakrájaného jablka, posypeme škoricou, vanilkou a vlašskými orechami. Necháme ešte chvíľu kysnúť a upečieme (asi na 200 °C, plyn stupeň 3, úplne najlepšie v peci). Vychladnuté môžeme posypať vanilkovým práškovým cukrom.

Autorka: © Iveta Papcúnová, stastnyden.sk

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK