facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Hydinové mäso so špaldovou pšenicou ako prílohou

Hydinové mäso so špaldovou pšenicou ako prílohou

 

Prísady

200g zrna špaldovej pšenice bio

300g morčacích pŕs

300 g šalátovej uhork, alebo cukiny

300 g farebných paprík

400 g cherry paradajok

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

180 g kešu orieškov

4 PL oleja na pečenie bio

4 PL sójovej omáčky

korenie garam-masala

morská soľ

Na dressing:

300 g bieleho jogurtu

2 PL nasekaných čerstvých byliniek (môže byť bazalka, petržlenová vňať, koriander)

šťava z jedného citróna

mleté čierne korenie

morská soľ s bylinkami

Postup prípravy

Príloha: Špaldovú pšenicu prepláchneme a namočíme do vody aspoň na 2 hodiny (najlepšie na 12 hodín). Potom ju v čistej vode uvaríme do mäkka (cca 30 min. – závisí od času, ako dlho bola namočená). Vodu nezlievame, aby sme nestratili cenné minerály. Na koniec môžeme pokvapkať olejom a prípadne dosoliť podľa chuti.

 

Šalát: Ošúpanú a umytú uhorku nakrájame na menšie kúsky. Umyté papriky nakrájame na ľubovoľné kúsky, paradajky môžeme nakrájať na polovičky. Cibuľu pokrájame na mesiačiky. Zeleninové kúsky spolu dobre premiešame a trošku posolíme.

 

Dressing: V miske rozmiešame jogurt s nasekanými bylinkami, pretlačeným cesnakom, dochutíme citrónovou šťavou, bylinkovou soľou a korením. Na suchej panvici orestujeme kešu oriešky, ktoré pridáme do zeleninovej zmesi.

 

Mäso nakrájame na menšie kúsky, zľahka osolíme a okoreníme s garam-masala. Na panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom rýchlo opečieme a odstavíme. Na tanier naložíme pšenicu, na ňu rozložíme zeleninu, mäso a polejeme pripraveným dressingom.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK