facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Hummus - cícerová nátierka

Hummus - cícerová nátierka

 

Prísady

200g cíceru bio

šťava z 2 menších citrónov

asi 5 PL tahini-sezamovej pasty bio

bobkový list bio

olivový olej bio

morská soľ

čierne mleté korenie

mletá rasca bio

cesnak

čerstvá petržlenová vňať

Postup prípravy

Cícer namočíme na 24 hodín do studenej vody. (Môžeme pridať aj trocha sódy bicarbóny kvôli rýchlejšiemu zmäknutiu). Na druhý deň vodu zlejeme a cícer varíme v novej vode s bobkovým listom až do mäkka. (Semienko pôjde ľahko rozpučiť.) Pri varení zbierame penu. Časť vývaru si môžeme odložiť v prípade rozrieďovania konzistencie. Po vychladnutí začneme mixovať a postupne pridávame všetky ostatné ingrediencie. Alebo môžeme použiť sterilizovaný cícer, ktorý je mäkký ihneď. Rozmixujeme cícer do hladka podľa želanej hustoty. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK