facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Hrachová nátierka

Hrachová nátierka

 

Potrebujete:

Hrach žltý lúpaný polený  

Kokosový olej dezodorizovaný 

Morská soľ s 12 bylinkami 

Majorán 

 

Prísady

100 g žltého poleného hrachu bio

1 mrkva

1 menší zeler

3 strúčiky cesnaku

4 PL kvalitného oleja (napr. kokosového, olivového)

12- bylinková morská soľ

majorán bio

Postup prípravy

Hrach namočíme na 2 hodiny do vody (najlepšie však na noc), vodu zlejeme a varíme v inej vode v pomere 1:2 (hrach:voda) 30-40 minút - do mäkka. Penu z povrchu vody treba zbierať a odstrániť. Solíme až po uvarení. Uvarený hrach pomixujeme, necháme trochu vychladnúť. Pridáme na jemno nastrúhanú zeleninu, prelisovaný cesnak, olej, majorán a dosolíme bylinkovou soľou. Dobre premiešame. Túto nátierku odporúčame podávať na celozrnnom pečive, prípadne dozdobiť čerstvou zeleninou (paradajky, paprika).

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK