facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Hokkaido krém

Hokkaido krém

 

Potrebujete:

Kulinárska špecialita z mandlí
Tekvicové semená lúpané
Bylinkové korenie

 

Prísady

1 stredne veľká tekvica hokaido

mandľová smotana

jedlá soľ

zázvor

koriander mletý

tekvicový olej

bylinkové korenie

1 strúčik cesnaku

Tekvicové semená na dekoráciu

Postup prípravy

Stredne veľkú tekvicu hokkaido (červená, tuhá) olúpeme (ale aj nemusíme), odstránime semienka a dužinu nakrájame na väčšie kusy. Vložíme do hrnca s osolenou vriacou vodou a šetrne varíme do zmäknutia. Uvarenú tekvicu rozmixujeme na hladký krém a zjemníme mandľovou smotanou do želanej konzistencie. Ochutíme mletým koriandrom a zázvorom. Tesne pred odstavením pridáme trochu tekvicového oleja a prelisovaný cesnak. Pred podávaním môžeme dozdobiť tekvicovými semienkami, alebo kvetom.

 

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK