facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Grahamové bagetky s rascou

Grahamové bagetky s rascou

 

Prísady

2 hrnčeky grahamovej múky

2 hrnčeky hladkej múky

1 hrnček vlažnej vody

¾ hrnčeka oleja

1 kocka droždia

1  čajová lyžica cukru

Rasca

3 čajové lyžičky soli

Postup prípravy

Z vlažnej vody, kvasníc a cukru si spravíme kvások.  V mise zmiešame múky, soľ, rascu. Pridáme kvások.A vypracujeme vláčne cesto. (Musí sa odlepovať od stien). Dáme vykysnúť do tepla na 40 minút.  Cesto si rozdelíme a vytvarujeme malé bagetky.  Každú časť rozvaľkáme, prípadne v rukách rozťaháme na placku, následne zrolujeme a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť na dvojnásobnú veľkosť! cca 20 minút. A dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° (čas záleží od rúry).  Prikryjeme prikrývkou a necháme vychladnúť. 

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK