facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

 

Prísady

3 väčšie biele cibule

50 g masla

50 g BIOMILA špaldovej hladkej múky (biela alebo celozrnná)

700 ml zeleninového alebo hydinového vývaru (z bujónu)

biele suché víno

mletá rasca

mleté čierne korenie

soľ

Na dochutenie:

tvrdý syr

opečené kúsky chleba

Postup prípravy

Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska (hrubé asi 3-4 mm), alebo na mesiačiky. Na masle opečieme cibuľu asi 5 minút, zaprášime múkou, okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou a ešte chvíľu opečieme, kým zmes začne mať hnedo-zlatú farbu. Zalejeme 0,5 dcl bieleho vína a vývarom, ktorý si vopred pripravíme (môžeme použiť bujón podľa návodu). Povaríme na miernom ohni asi 20 minút, za občasného miešania. Prilejeme ešte 2 dcl bieleho vína a ešte asi 5 minút varíme. Podľa chuti dosolíme. Podávame s nastrúhaným tvrdým syrom a opraženými kúskami chleba. Polievka má príjemnú exotickú chuť.

Náš tip:

Polievku môžeme obohatiť o uvarenú špaldu. Zrno špaldovej pšenice namočíme na 10 hodín (napr. cez noc) a potom varíme asi 20 minút. Gurmáni si môžu namiesto syra pridať opražené kúsky mandlí.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK