facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Fazuľový segedín

Fazuľový segedín

 

Potrebujete:

Kvasená kapusta
Fazuľa biela ľadvina
Fazuľa červená sterilizovaná
Olej olivový extra panenský
Bobkový list
Korenie čierne celé
Ryžový krém na varenie

Prísady

1 pohár kvasenej kapusty Bioline

500 g veľkej bielej maslovej fazule

1 plátok morskej riasy

2 biele cibule

3 PL Bioline olej olivový extra panenský

bobkový list BIO

korenie čierne celé bio

štipka morskej soli

1 ryžový krém na varenie a pečenie

Postup prípravy

Vopred namočenú bielu maslovú fazuľu (alebo sterilizovanú fazuľu, alebo ak vystihneme sezónu mäkkej fazule na trhovisku, môžeme vynechať namáčanie), uvaríme s bobkovým listom, celým čiernym korením a morskou riasou do mäkka. Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme uvarenú fazuľu a kyslú kapustu. Spolu povaríme 10 minút. Zahustíme ryžovým krémom. Ak je to potrebné, dochutíme štipkou morskej soli. Ozdobíme obľúbenou bylinkou a podávame s domácim chlebom.

Recept © Ľubice Balážovej je z knihy Skvelé recepty pre telo aj dušu

Foto: Marek Papcun, Iveta Papcúnová

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK