facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Dvojtekvičkový hummus

Dvojtekvičkový hummus

 

Prísady

1 cukína alebo malá tekvička

1 tekvička hokkaidó (na ozdobu)

10 PL olivového oleja bio

2 PL vínneho octu bio

2 strúčiky cesnaku

2 PL sézamovej pasty tahini

1 biely jogurt

sézamové semienka na posypanie

jemná morská soľ

mleté čierne korenie bio

Postup prípravy

Cukínu aj hokkaidó umyjeme, nakrájame na plátky a z oboch strán potrieme olejom. Poukladáme na plech a v rúre predhriatej na 200 stupňov upečieme dozlatista. Ešte horúce posolíme. Hokkaidó si odložíme nabok. Cukínu rozmixujeme, pridáme vínny ocot, zvyšný olej, cesnak, mleté čierne korenie, pastu tahini, jogurt a dohladka rozmixujeme. Podľa potreby pridáme soľ. Polejeme olejom (môže byť aj sezamový) a ozdobíme opečenými plátkami hokkaidó tekvičky. Podávame s chlebovou plackou, pečivom, alebo aj ako studenú omáčku - dip k zelenine alebo syru.

Náš tip:

Samotné opečené plátky cukíny a tekvičky hokkaidó môžu byť výbornou prílohou, alebo i samostatným jedlom napríklad s varenými zemiakmi. Pokiaľ je cukína a tekvička mladá, nie je treba šúpať ani vyberať dužinu so semiačkami.
Autorkou receptu je Maja Kadlečíková, novinárka, autorka zbierok poézie, cestovateľka a kuchárka. Ďakujeme!

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK