facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Cvikľovo-brusnicová tortička

Cvikľovo-brusnicová tortička

 

Potrebujete:

Biomila pšeničná celozrnná múka hladká
Špaldový nápoj
Kypriaci prášok do pečiva
Korenie 

 

Prísady

2 šálky pšeničnej celozrnnej múky Biomila

2 šálky špaldového nápoja

1/2 šálky ghí (prepusteného masla) alebo kokosového oleja

1 – 2 PL karobového prášku

1 až 1,5 šálky jemne nastúhanej cvikly

1/2 šálky sušených nesírených brusníc

1 KL prášku do pečiva bez fosfátov

1 KL korenia piatich vôní, resp. sladké korenie

hrsť orechov (najlepšie vlašských, vopred opražených)

štipka soli

Postup prípravy

Surovú cviklu očistíme a jemne nastrúhame. Pridáme do nej štipku soli, brusnice, orechy, korenie, karob, rastlinné mlieko (špaldový alebo iný obilný nápoj) a rozpustené ghí alebo kokosový olej. Nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. Vylejeme do stredne veľkej, vymastenej a kokosom vysypanej  tortovej formy. Upečieme vo vyhriatej rúre cca 37 minút. Vychladnutý korpus môžeme ozdobiť sójovou šľahačkou, lístkami medovky a zrniečkami granátového jablka. Ak sa nám podarilo pripraviť viac cesta, ako sa zmestí do tortovej formy, zbytok môžeme rozliať do papierových košíčkov na muffiny a upiecť.

Recept je z knihy Skvelé recepty pre telo aj dušu
Autor: Iveta Papcunová, www.stastnyden.sk 
Foto: Linda Kisková Bohušová ©

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK