facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Cuketové loďky so špaldovou tarhoňou

Cuketové loďky so špaldovou tarhoňou

 

Prísady

1 mladá cuketa

100g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone

1 cibuľa

1 paprika

1 rajčiak (alebo hotové krájané lúpané rajčiny)

1 strúčik cesnaku

50g šunky

1 PL ľanu bio

pol hrste sušených dubákov (môžeme nahradiť hlivou)

rastlinný olej bio

morská soľ

čierne mleté korenie

oregano

tvrdý syr

Postup prípravy

Cuketu umyjeme, rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, vnútro vydlabeme polievkovou lyžicou. Vydlabané cuketové polovičky jemne povaríme (3 min.) v osolenej vode. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a opražíme ju na oleji. Po chvíli pridáme roztlačený cesnak a postupne pridávame huby, rajčiny, nakrájanú papriku, nakrájanú šunku, osolíme a podľa potreby zalejeme vývarom z cukety. Dochutíme mletým čiernym korením a oreganom. Dusíme. Keď je zmes takmer hotová, pridáme tarhoňu, podľa potreby dolejeme ešte vývar (asi 100 ml), zakryjeme a tarhoňu necháme dôjsť. Odstavíme. Do zmesi pridáme ľan. Cukety potrieme zvonka olejom a položíme na plech. Naplníme horúcou zmesou, povrch lodiek môžeme posypať syrom, dáme zapiecť pri 180 stupňoch asi na 15-20 minút.

Náš tip:

Loďky môžeme pekne dodekorovať s pomocou „plachiet“ s ryžového papiera, špajdle a olív.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK