facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Bryndzové štvorlístky

Bryndzové štvorlístky

 

Prísady

250g BIOMILA špaldovej múky hladkej

250g bryndze

250g masla

trocha soli

1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku z vínneho kameňa

2 polievkové lyžice kyslej smotany

2 žĺtky

2 bielky na potretie

rascu bio

alebo mak na posypanie

maslo na vymastenie plechu

Postup prípravy

Múku, bryndzu, maslo, štipku soli, kypriaci prášok, kyslú smotanu a 2 žĺtky premiešame. Urobíme bochník, zabalíme do alobalu a aspoň na hodinu dáme do chladničky, aby sa s mäkkým lepkavým cestom dalo pracovať. Vyberieme z chladničky na pomúčenej doske rozvaľkáme, cesto preložíme na polovicu, potom na štvrtinu, rozvaľkáme, opäť preložíme na polovicu, na štvrtinu, prekladanie opakujeme tri razy. Nakoniec cesto na hrubšie rozvaľkáme a formičkou vykrajujeme štvorlístky, prípadne iný tvar. Dáme na vymastený plech, potrieme prešľahaným bielkom a posypeme rascou alebo makom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK