400g BIOMILA celozrnnej špaldovej múky
150g trstinového cukru bio
4 vajcia
1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
za hrsť vlašských orechov
za hrsť lieskových orechov alebo mandlí
za hrsťc bio sušených marhúľ a bio sušených hrozienok
za hrsť kandovaného zázvoru alebo bio sušených banánových plátkov, prípadne gumových cukríkov
horká čokoláda
trošku mlieka
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múku, kypriaci prášok a zamiešame aj všetky orechy a ovocie. Napokon opatrne primiešame sneh z bielkov. Polotekuté cesto nalejeme do formy na biskupský chlebíček – vopred vymastenej a vysypanej múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Po upečení cesto vyklopíme z formy a po vychladnutí ho polejeme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke. Krájame na plátky a podávame ako dezert.
Výborne chutia ku káve, alebo s čerstvým ovocím.