facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Biskupský špaldový chlebíček

Biskupský špaldový chlebíček

 

Prísady

400g BIOMILA celozrnnej špaldovej múky

150g trstinového cukru bio

4 vajcia

1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva

za hrsť vlašských orechov

za hrsť lieskových orechov alebo mandlí

za hrsťc bio sušených marhúľ a bio sušených hrozienok

za hrsť kandovaného zázvoru alebo bio sušených banánových plátkov, prípadne gumových cukríkov

horká čokoláda

trošku mlieka

 

Postup prípravy

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múku, kypriaci prášok a zamiešame aj všetky orechy a ovocie. Napokon opatrne primiešame sneh z bielkov. Polotekuté cesto nalejeme do formy na biskupský chlebíček – vopred vymastenej a vysypanej múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Po upečení cesto vyklopíme z formy a po vychladnutí ho polejeme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke. Krájame na plátky a podávame ako dezert.

Náš tip:

Výborne chutia ku káve, alebo s čerstvým ovocím.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK