facebook
sk en
košík 0ks / 0.00 €

Recepty

Bábovka s jačmennou múkou

Bábovka s jačmennou múkou

 

Potrebujete:

Celozrnná jačmenná múka
Biomila špaldová celozrnná múka hladká
Biomila špaldová celozrnná krupica
Cukor trstinový
Vanilkový prášok bio
Kypriaci prášok do pečiva

 

Prísady

6 vajec

150 g  jačmennej múky bio

250g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej

80g BIOMILA špaldovej celozrnnej krupice

180g trstinového cukru bio

200 g masla

vanilka bio

pomarančová kôra bio

160 g vlašských orechov

1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

3,5 dcl mandľového nápoja bio

maslo a múka na vytretie bábovkovej formy

Na ozdobenie javorový sirup (alebo iný ovocný) a pár kúskov orechov (polovice)

Postup prípravy

Žĺtky vyšľaháme s maslom a cukrom do peny, prisypeme zmiešané múky a krupicu s polovicou pomletých orechov a kypriacim práškom. Prilejeme mandľový nápoj a tuhý sneh z bielkov a zostávajúce celé orechy. Nalejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Pečieme cca 45 minút pri teplote 180°C. Vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Pred podávaním polejeme javorovým / ovocným sirupom a ozdobíme orechami. Jačmenná múka dodá bábovke ľahkosť a krehkosť.

Vaše komentáre

Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.   OK