Bábovka s jačmennou múkou

Potrebujete:
Celozrnná jačmenná múka
Biomila špaldová celozrnná múka hladká
Biomila špaldová celozrnná krupica
Cukor trstinový
Vanilkový prášok bio
Kypriaci prášok do pečiva
Prísady
6 vajec
150 g jačmennej múky bio
250g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej
80g BIOMILA špaldovej celozrnnej krupice
180g trstinového cukru bio
200 g masla
vanilka bio
pomarančová kôra bio
160 g vlašských orechov
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
3,5 dcl mandľového nápoja bio
maslo a múka na vytretie bábovkovej formy
Na ozdobenie javorový sirup (alebo iný ovocný) a pár kúskov orechov (polovice)
Postup prípravy
Žĺtky vyšľaháme s maslom a cukrom do peny, prisypeme zmiešané múky a krupicu s polovicou pomletých orechov a kypriacim práškom. Prilejeme mandľový nápoj a tuhý sneh z bielkov a zostávajúce celé orechy. Nalejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Pečieme cca 45 minút pri teplote 180°C. Vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Pred podávaním polejeme javorovým / ovocným sirupom a ozdobíme orechami. Jačmenná múka dodá bábovke ľahkosť a krehkosť.
Vaše komentáre
Tieto stránky používajú súbory cookies. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať. OK