výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu
košík 0
Celkom: 0,00 
Nakúpte ešte za 70,00 € a získajte dopravu zadarmo
Pokračovať do košíka
Nákupný košík je prázdny.

Lahodná ryža parboiled na horčici a mede

Dĺžka čítania: 56 sec.
Lahodná ryža parboiled na horčici a mede

Čo ponúka dlhozrnná ryža parboiled? Pochádza z južnej Ázie, kde bola pestovaná už pred mnohými tisícročiami. Ryža parboiled sa nelepí, rýchlejšie sa uvarí a nerozvarí sa. Pomocou pôsobenia vysokotlakovej pary je upravená tak, aby cenné látky prešli priamo do zrna a zostali v ňom zachované aj po vylúpaní. Je vhodná pre studenú i teplú kuchyňu a je prirodzene bezlepková.

Pripravte si ryžu na horčici a mede s fazuľovými luskami. Kombinácia sledkého medu, výraznej horčice a chilli dodá celkovému jedlu nezameniteľnú chuť. Celá príprava trvá veľmi krátko a výsledkom je rýchle zdravé a hlavne chutné jedlo.

Prísady:

1 hrnček ryže, 2 hrnčeky vody, malá cibuľka, 3 lyžice medu, 3 lyžice horčice, 1 lyžica olivového oleja, chilli mleté, mleté čierne korenie, soľ

Postup prípravy:

Malú cibuľku pokrájame na drobno, posolíme a dozlatista opražíme na troške oleja. Následne pridáme ryžu parboiled, ktorú uvaríme podľa postupu na zadnej strane obalu. Kým sa ryža varí pripravíme fazuľové lusky. Zohrejeme ich na pare, necháme vychladnúť a pokrájame na menšie kúsky. Takto nakrájané lusky krátko opražíme s mletým chilli. Med, horčicu a olivový olej zmiešame a pripravíme omáčku. Keď je ryža hotová zalejeme ju omáčkou a pomiešame. Môžeme servírovať.

 

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Horčica z celých zŕn bio 160ml

Horčica z celých zŕn bio 160ml

Výborná bio horčica s celými zrnami pre extra labužníkov, je vynikajúca k syru, dresingom, údeninám, mäsu, napr. na naloženie  ...

Na sklade
4,01 
-
+