výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu
košík 0
Celkom: 0,00 
Nakúpte ešte za 70,00 € a získajte dopravu zadarmo
Pokračovať do košíka
Nákupný košík je prázdny.

Ryžové cestoviny na tri spôsoby

Dĺžka čítania: 3 min., 45 sec.
Ryžové cestoviny na tri spôsoby

Chuť cestovín, ich rozličný tvar a spôsob prípravy ponúka hladnému stravníkovi široké možnosti naplnenia gurmánskeho sna. Z cestovín penne v kombinácii s dobrou omáčkou sa stávajú šťavnaté chutné cestoviny, trojfarebné kolienka ponúkajú aj vizuálny zážitok - a tu možnosti prípravy cestovín ani z ďaleka nekončia. Niekto je ich milovníkom a niekto naopak nevidí ich potenciál. Kumšt spočíva v kombinácii chutí a prísad, ktorými dovediete vaše správne uvarené cestoviny k dokonalosti.

Biomila Ryžové cestoviny varte správne
Zo širokej cestovinovej palety vyberáme ryžové cestoviny v troch tvaroch – rezance, špirály a niťovky. C
estoviny sú vyrobené len z bio ryžovej múky
 bez prídavku akýchkoľvek škrobov alebo zahusťovadiel, pretože chceme zachovávať prirodzenú chuť a vlastnosti surovín. V cestovinách teda cítite pôvodnú jemnú ryžovú chuť.  Cestoviny uvarte vložením do hrnca s vriacou vodou. Voda musí jemne bublať, teda varte mierne, nie prudko, asi 4 minúty. Vypnite ohrev a nechajte postáť v horúcej vode 2-3 minúty. Nakoniec  zlejte vodu.
Nie každému vyhovujú rovnako tvrdé cestoviny, preto môžete priebežne ochutnať potom, keď si malý kúsok vytiahnete z hrnca a ochladíte studenou vodou. Takto si uvaríte cestoviny podľa svojho gusta.

Ryža je prirodzene bezlepková potravina, a tak sú tieto cestoviny prirodzene bezlepkové a vhodné pre bezlepkovú diétu. Sú vhodné na prípravu rôznych druhov šalátov i ako príloha. Spôsob prípravy je jednoduchý ale je dôležité ochutnávať ochutnávať a ochutnávať, aby sa vám cestoviny nerozvarili a jedlo bolo „al dente“.

Vyskúšajte jednoduchosť

Ryžové niťovky s cuketovo-hráškovou omáčkou ponúknu jemnú ľahkosť a s chuťou ryžových cestovín sa tento recept stane vaším obľúbeným jedlom.

Uvaríme si polovicu nakrájanej cukety spolu s mrazeným hráškom vo vode, keď je cuketa mäkká, scedíme vodu a pridáme 100g tofu natural. Rozmixujeme tyčovým mixérom, vrátime do hrnca a pridáme trošku rastlinného mlieka, 1 PL lahôdkového droždia, soľ a korenie. Nakoniec pridáme uvarené cestoviny a premiešame. Podávame posypané lahôdkovým droždím.

Tip: Môžete samozrejme použiť váš obľúbený druh tofu, alebo tofu natural pár hodín vopred namarinovať a vytvoriť tak ešte intenzívnejší gastronomický zážitok.

Nebojte sa experimentovať

Ryžové rezance evokujú klasickú ázijskú kuchyňu. So správnymi surovinami si kúsok zahraničných chutí môžete pripraviť aj v pohodlí vlastnej kuchyne. Príprava cestovín je jednoduchá a celé jedlo vám zaberie skutočne málo času. Ideálny je fakt, že z cestovín dokážete vyčarovať luxusnú večeru, alebo tiež rýchly, ľahký, jednoduchý a zdravý obed. Výhodou je, že v oboch prípadoch viete cestoviny pripraviť na stovky spôsobov a tak je ťažké sa ich prejesť.

Tak ako na ľahkú exotiku priamo vo vašej kuchyni?
Pripravte si:

1 balenie ryžových rezancov
1 ČL zázvoru
1 ČL nasekaného cesnaku
1 mrkva
1 malá cibuľka
hrsť mladého špenátu
hrsť mungo klíčkov
sójová omáčka
soľ
olej

Postup: Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody a za občasného miešania varíme na miernom ohni cca 8 minút. Medzitým si na panvičke opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, zázvor a štipku soli. Neskôr pridáme cesnak a mrkvu. Zalejeme trochou vody a počkáme kým bude mrkva jemne sklovitá. Postupne pridáme približne tri lyžice sójovej omáčky. Keď sú cestoviny uvarené pridáme ich k hotovej zmesi a chvíľu dusíme. Na tanier servírujeme s čerstvými klíčkami a špenátom.

A čo tak na sladko?

O cestovinách na sladko sa všeobecne vôbec nehovorí, a pri tom nemusí ísť o hlavné jedlo, ale len o malý sladký nenáročný dezert. Skúste napríklad ryžové špirály s troškou tvarohu a s javorovým sirupom a trojica ryžových cestovín si získa stále miesto vo vašom jedálničku.

Biomila ryžové cestoviny  sa skladajú výhradne z bio ryžovej múky a vody, bez prídavku škrobov a sú vyrobené na Slovensku. Pripraviť sa však dajú na mnoho exotických, ale tiež klasických tradičných spôsobov. Ktorý bude váš obľúbený?

 

 

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BM Ryžové cestoviny špirály bio 250g

BIOMILA Ryžové cestoviny špirály bio 250g

BIO bezvaječné ryžové cestoviny sušené bio. Prirodzene bezlepkové.

Na sklade
1,81 
-
+
BM Ryžové cestoviny rezance bio 250g

BIOMILA Ryžové cestoviny rezance bio 250g

BIO bezvaječné ryžové cestoviny sušené bio. Prirodzene bezlepkové.

Na sklade
1,81 
-
+
BM Ryžové cestoviny niťovky bio 250g

BIOMILA Ryžové cestoviny niťovky bio 250g

BIO bezvaječné ryžové cestoviny sušené bio. Prirodzene bezlepkové.

Na sklade
1,81 
-
+